Κράτος & παρακράτος

Αρχική / Κατάστημα

Κράτος & παρακράτος

€12,78
Κράτος & παρακράτος
Κράτος & παρακράτος

Αρχική / Κατάστημα

Κράτος & παρακράτος

€12,78
Κωδικός : kratos
Μέγιστη ποσότητα υπέρβαση
Ελάχιστη ποσότητα αγοράς 0 Απαιτείται
Μέγιστο ποσό αγοράς οf 0 επιτρέπεται
12.780
Κατασκευαστής: Traianou
Facebook
Twitter
Email
Pinterest
Google+
LinkedIn
MySpace
Digg
Delicious
  • Περιγραφή

Κράτος & παρακράτος

Α πό την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Ελλάδας υπάρχει ένα οργανωμένο παρακράτος, που την ακολουθεί σα σκιά. Ένα παρακράτος που ελέγχει τα πάντα μέσα σ' αυτήν. Ένα παρακράτος, που ξεκινάει από τους άμβωνες και τα στασίδια της εκκλησίας και μέσα από τις πιο απίθανες και ανίερες συμμαχίες καταλήγει στις πρεσβείες των λεγόμενων μεγάλων δυνάμεων. Ένα παρακράτος, που μέσα από υπόγειες διαδρομές συνδέει τα απίθανα και τα παράδοξα. Ένα παρακράτος, όπου τις άκρες του μπορείς να τις βρεις οπουδήποτε. Από ακροδεξιές παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι και τις κερκίδες γνωστών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Τα ίχνη αυτού του παρακράτους αναζητούμε στο βιβλίο αυτό. Τα ερωτήματα στα οποία επιχειρούμε να δώσουμε απαντήσεις είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τον κάθε Έλληνα πολίτη. Τον κάθε πολίτη, που ανησυχεί για την υγεία της δημοκρατίας μας.

Ποιοι και με ποιον τρόπο έστησαν το παρακράτος της μεταπολίτευσης; Ποιοι ξένοι παράγοντες τους εξασφάλισαν τη δυνατότητα να διαιωνίσουν τα παράνομα προνόμιά τους; Ποιος ο ρόλος των τριών "ελέω παρακράτους" οικογενειακών δυναστειών που κυβερνούν μονοπωλιακά τη χώρα; Τί άλλαξε σήμερα και αυτό το παρακράτος εμφανίζει "αποστήματα" τύπου Γιοσάκη και Βαβύλη; Γιατί οι Ευρωπαίοι έδωσαν τη "σκούπα" στον Καραμανλή να καθαρίσει το παρακράτος της μεταπολίτευσης; Τι σχέση έχει η σημερινή κρίση που μαστίζει την Εκκλησία με τα πολιτικά αδιέξοδα; Τι σχέση έχουν οι σπασμωδικές αντιδράσεις του Αρχιεπισκόπου με τη ρωμαϊκού τύπου φιέστα του πρόσφατου "συνεδρίου" του ΠΑΣΟΚ; Ποιός ο ρόλος της ομάδας του Ολυμπιακού σ' αυτό το παρακράτος; Γιατί τόσο ο "αριστερός" Κόκκαλης όσο και ο "δεξιός" Καλλίνικος σ' αυτόν προσβλέπουν για τη σωτηρία τους; Σε τί τους ωφελεί να μετατρέπουν την αγωνία τους για προσωπική επιβίωση σε "αγωνία" για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού;